Facebook'un uydusu yörüngeye giremedi

Facebook'un ilk uydusunu uzaya göndermek üzere hazırlanan ve Florida eyaletinin Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatılacak olan SpaceX Falcon 9 fırlatma rampasında alev aldı. Kısa sürede büyüyen alevlerin ardından çevredeki binaları sarsan bir şiddetle patladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Facebook'un uzaydaki ilk uydusunu yerleştirmek üzere fırlatılacak olan SpaceX Falcon 9 alev aldı. NASA'dan yapılan açıklamada, patlamanın SpaceX şirketi tarafından yapılan deneme esnasında gerçekleştiği belirtildi.
Associated Press, patlamanın etkisiyle kilometrelerce uzaklıktaki binaların sarsıldığını ve çevre halkın büyük panik yaşadığını belirtti.
Dumanlar kilometrelerce uzaktan görüldü
Kilometrecelerce uzakta oturan insanlar bile patlamanın etkisiyle sarsıldı. Twitter'da da kısa sürede gündem olan konu hakkında, "dumanları görebiliyoruz ve feci şekilde sallandık" yorumları yapıldı.
SpaceX'ten yapılan açıklamada patlama nedeniyle herhangi bir yaralı olmadığı belirtilirken patlamanın nedeninin ise henüz belli olmadığı belirtildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sindoor Operasyonu: Hindistan neden bu ismi seçti? İşte sebebi...
"Bu savaş Hindistan-Pakistan savaşı değil! Örtülü ABD-Çin savaşı"
Hindistan ve Pakistan askeri güç karşılaştırması: Kim daha güçlü?
Yeni Papa kim olacak? Vatikan entrikaların gölgesinde!
Komşuyu ‘turuncu tehlike’ esir aldı! 13 milyon kişiye “evde kalın” uyarısı…