Fransa Dışişleri Bakanı Pekin'de: Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pekin’de Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile bir araya geldi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Görüşmede Wang Yi, Fransa’yı Çin’in kalkınma sürecindeki ‘önde gelen bir dost’ olarak nitelendirdi. Yi, Uluslararası toplumda yaşanan değişimlere rağmen, iki ülkenin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ve stratejik koordinasyonu güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Fransız Bakan Barrot ise, Çin-Fransa iş birliğinde kaydedilen ilerlemeleri takdirle karşıladıklarını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin artık geçmişe kıyasla daha da önemli hale geldiğini ifade etti. Fransa'nın, Çin ile istikrarlı ve sürdürülebilir ilişkiler kurma konusunda kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini dile getirdi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... İran'dan füze salvosu! Adım adım "Sadık Vaad 3"
Hindistan’daki uçak kazasında son durum: Modi enkazı gezdi
10 soruda İsrail'in İran'a saldırısı: Neler yaşandı ve neler olacak?
Facianın ardından! Dünya korku içinde izledi
HİNDİSTAN UÇAK KAZASI: Hindistan'da Düşen Uçak Hangi Firmaya Ait? Hindistan Yolcu Uçağında Kaç Kişi Vardı? Ölü Yaralı Sayısı Kaç? Hindistan Uçak Kazasında Yolcuların Uyrukları Belli Oldu!