Fransa güvenlik nedeniyle Türkiye'deki resepsiyonlarını iptal etti

Fransa güvenlik nedeniyle Türkiyedeki resepsiyonlarını iptal etti
expand

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, güvenlik nedeniyle İstanbul'daki 14 Temmuz resepsiyonunun iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca, Fransa’nın Büyükelçilik ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun ikinci bir emre kadar kapalı kalacağı da duyuruldu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fransa'nın Türkiye'deki misyonlarınca bugün ve yarın akşam düzenlenecek 14 Temmuz "Fransa Milli Günü" kutlamaları güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi.
Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Birbirleriyle uygun düşen bilgiler, Türkiye'deki 14 Temmuz kutlamalarına yönelik ciddi bir tehdit unsurunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede ve önlem amaçlı Türk yetkili mercileri ile irtibat halinde, tıpkı yarın Ankara ve İzmir'de olduğu gibi, bu akşam İstanbul'da yapılacak olan 14 Temmuz kutlamalarını iptal etme kararı almış bulunmaktayız" dedi.

Ankara'daki Fransız büyükelçiliğinden bir yetkili de Fransa Milli Günü kutlama resepsiyonlarının güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildiğini doğruladı.

Davetlilerin cep telefonuna düşen mesaj şöyle:

Fransa güvenlik nedeniyle Türkiyedeki resepsiyonlarını iptal etti

Konsolosluk kapatıldı

Fransa’nın Büyükelçilik ve İstanbul Başkonsolosluğu’nun ikinci bir emre kadar kapalı kalacağı da duyuruldu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow