Fransa'da çok sayıda tarihi eser ortadan kayboldu

Fransa'nın Başkenti Paris'te yer alan askeri müzede toplar, tablolar ve madeni paralardan oluşan çok sayıda eser ortadan kayboldu. Yetkililer, "Kültürel varlık hırsızlığı" bildiriminde bulundu.
Fransız askeri müzesinde çok sayıda tarihi eser bulunamıyor, "kültürel varlık hırsızlığı" alarmı verildi.
Başkent Paris'te yer alan müzede bulunan, 19'uncu yüzyıldan kalma iki Krupp top ortadan kayboldu.
Bununla birlikte beş eski tablo, bir saat ve madeni para koleksiyonunun da toplarla benzer akıbeti paylaştığına dair endişeler var. "Kültürel varlık hırsızlığı" bildiriminde bulunuldu.
Ancak yetkililer arasında eserlerin çalındığı konusunda kesin bir görüş bulunmuyor.
TRT Haber'de yer alan bilgiye göre eserlerin, yer değişikliği veya basit bir kayıt hatası nedeniyle bulunamadığı ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.
Paris'teki askeri müze Napolyon'un mezarının da yer aldığı 7 bölümden oluşuyor.
Müzede 25 bini depoda olmak üzere 500 bin parça bulunuyor. (Fotoğraf/Arşiv: Alamy)
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!