hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa'da Macron'a Gazze tepkisi: "Neden Filistin için bir şey yapmıyorsunuz?"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız savcılarının “narkoşehir” adını verdiği, uyuşturucu çetelerinin silahlı çatışmalarına sahne olan Marsilya’ya gitti. Ancak Macron'un ziyareti beklediği gibi geçmedi. Gazze sorularıyla sıkıştırıldı, ne diyeceğini bilemedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marsilya kentindeki uyuşturucu operasyonunun ardından kenti ziyarete giderek sürpriz planlayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sürpriz sorularla karşılaştı...

    "Bir şey söylemek istiyorum gerçekten yürekten kaygılıyım. Filistinliler için bir şeyler yapmalıyız. Lütfen Allah aşkına, Allah aşkına. Bu çocukların ölmesine izin vermeyin. Yaklaşık 7 ay oldu, 7 aydır sadece ağlıyorum, uyuyamıyorum. Aileleri yok, çocuklar ölüyor, tam bir kan gölü, savaşta bile buna izin verilmez… savaşta bile.”

    Fransada Macrona Gazze tepkisi: Neden Filistin için bir şey yapmıyorsunuz

    Mahalle sakini Ahmed Said adlı bir genç de daha sert bir üslupla Macron’a “Neden Gazze’deki katliamı durdurmak için hiçbir şey yapmadığını” sordu:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Sayın Macron, ben 89'luyum bu savaşın içine doğdum, bu savaşın içindeyiz hala... Ben bu savaşın içinde ölmekten korkarım. Filistin yıllardır aynı savaşta, peki Ukrayna? 2-3 yıldır mı? Ukrayna'ya haklarını savunabilmesi için ihtiyaç duyduğu tüm araçları verdik. Bugün Filistin için ne yapıyoruz Sayın Macron? Neden bir şey yapmıyorsunuz. Neden Güney Afrika’nın izinden gitmiyorsunuz?”

    Macron’un “Sıkıntınızı paylaşıyorum ve sizi duydum. Yürütülen operasyonların niteliği kabul edilemez. Kendini savunma hakkı, insani hukuka saygı göstermemeyi haklı çıkarmaz." yanıtına Said şunu söyledi:

    “Bunlar sadece laf Bay Macron. Kuma su döküyorsunuz.”

    Sonunda Macron, basının önünde de Filistin için çalışacağını söylemek zorunda kaldı:

    “Diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte ve çalıştığımız bölgedeki birkaç ülkeyle birlikte diplomatik baskı yapmak için Netanyahu'yu aramaya devam edeceğim. Ürdün, Mısır, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile bu baskıyı ortadan kaldırmak için yakın çalışıyoruz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow