Fuego Yanardağı'nda hareketlilik!

Latin Amerika ülkesi Guatemala'da bulunan Fuego Yanardağı kül ve duman püskürttü. Guatemala Volkanoloji Enstitüsü (Insivumeh) tarafından yapılan açıklamada, başkent Guatemala’dan yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki yanardağın geçtiğimiz pazar günüden bu yana aktif olduğu belirtilerek, “Enstrümantal kayıtlar, yanardağda patlama aktivitelerinde artış tespit etti. Saatte 2 ila 5 patlama yaşanıyor. Orta ve güçlü sarsıntılar gözlemleniyor" denildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Insivumeh ayrıca, yanardağdaki aktivite artışının bir veya birkaç dağ geçidine doğru bir lav akışına neden olabileceği uyarısı yaptı. Neredeyse sürekli olarak düşük seviyede aktif olmasıyla ünlü olan yanardağın püskürttüğü kül ve dumanın, batı ve güneybatı yönünde 10 ila 15 kilometrelik mesafeye kadar ilerlediğini kaydedildi.
Sivil Koruma Sözcüsü Rodolfo Garcia yaptığı açıklamada, şu anda yanardağın bulunduğu bölgedeki yerleşim yerlerinde herhangi bir tahliye olmadığını belirterek, gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı.
Fuego Yanardağında 3 Haziran 2018'de meydana gelen patlamada 215 kişi hayatını kaybetmiş, 57 kişi yaralanmıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... İran'dan füze salvosu! Adım adım "Sadık Vaad 3"
Hindistan’daki uçak kazasında son durum: Modi enkazı gezdi
10 soruda İsrail'in İran'a saldırısı: Neler yaşandı ve neler olacak?
Facianın ardından! Dünya korku içinde izledi
HİNDİSTAN UÇAK KAZASI: Hindistan'da Düşen Uçak Hangi Firmaya Ait? Hindistan Yolcu Uçağında Kaç Kişi Vardı? Ölü Yaralı Sayısı Kaç? Hindistan Uçak Kazasında Yolcuların Uyrukları Belli Oldu!