Güney Afrika Cumhuriyeti, 10 yıl içerisinde AIDS tehdidini bitirmeyi hedefliyor

Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Edinilmiş Bağışıklık Eksikliği Sendromu (AIDS) hastalığı tehdidinin 2030'a kadar sonlandırılabileceğini açıkladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Ramaphosa, 1 Aralık Dünya AIDS Günü öncesi yaptığı açıklamada, AIDS bağlantılı ölüm oranları ve vakalarının son yıllarda azaldığına dikkati çekti.
AIDS ile ilgili farkındalık oluşturduklarına dikkati çeken Ramaphosa, "Muhtemelen AIDS, 2030'a kadar halkı tehdit eden bir hastalık olmaktan çıkacak." ifadesini kullandı.
Ramaphosa, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin dünyadaki en fazla AIDS hastasının bulunduğu ülkeler arasında olduğuna dikkati çekerek, AIDS hastalarının tedavi edilmesi noktasında kararlı olduklarını vurguladı.
Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programına (UNAIDS) göre, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 8 milyona yakın kişi HIV virüsü taşıyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!
ABD, İran’a müdahale edecek mi? 5 kritik nokta! Abdulkadir Selvi yazdı