hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas: “İsrail askerleri Gazze’de esir alındı”

    Hamas: “İsrail askerleri Gazze’de esir alındı”
    expand
    KAYNAKİHA

    Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’ndeki bir tünelde pusuya düşürüldüğü belirtilirken, “İsrail askerleri esir alındı” ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Gazze Şeridi’ne yönelik hava ve kara operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Bölgenin dört bir yanını bombalarla hedef alan İsrail ordusu, sivillerin sığındığı yerleşim yerlerine baskın ve saldırılar düzenliyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, bölgenin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’nda yaşanan çatışmalar sırasında İsrail askerlerinin esir alındığını belirtti. Kaç askerin esir alındığına ilişkin bilgi vermeyen Ubeyde, “Savaşçılarımız İsrail güçlerini bir tünelin içinde pusuya düşürdükten sonra geri çekildi” ifadelerini kullandı. Ubeyde, bazı İsrail askerlerinin öldüğünü ve yaralandığını da sözlerine ekledi.

    Kassam Tugayları, İsrailli yaralı bir askerin tünelde sürüklendiği anları paylaştı. Görüntülerde, İsrailli askere ait olduğu düşünülen asker kıyafetleri ve tüfek de yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow