Hamas, İsrailli 4 esirin cenazesini yarın teslim edeceğini duyurdu

Hamas, Gazze’deki 4 İsrailli esirin cenazesini yarın teslim edeceğini açıkladı.
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hamas, perşembe günü, işgalcinin serbest bırakmayı ertelediği esir grubunu ve Gazze'den 7 Ekim 2023 sonrası gözaltına alınan kadın ve çocukları tahliye etmesiyle eş zamanlı olarak 4 İsrailli esirin cenazesini teslim edecek." dedi.
Mısırlı ve Katarlı arabulucuların sürece yönelik açık güvenceler verdiğini belirten Kasım, cenazelerin tesliminin İsrail'in taahhütlerini yerine getirmesini sağlayacak yeni bir mekanizma ile gerçekleştirileceğini aktardı ancak söz konusu yeni mekanizmanın detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadı.
Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu da konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Tel Aviv'in yarın İsrailli esirlerin cenazelerinin teslimiyle eş zamanlı olarak geçen hafta esir takasının 7. turunda bırakması gereken Filistinli esirleri serbest bırakacağını bildirmişti.
Sürecin "İsrail'in taahhütlerini yerine getirmesini sağlayacak yeni bir mekanizma çerçevesinde yürütüleceğini" belirten Kanu, Mısırlı arabulucuların süreci "garanti altına aldığını" ve Hamas'ın da "anlaşmanın uygulanmasına bağlı olduğunu" vurgulamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi