Hamas'tan Güney Afrika liderinin İsrail çağrısına destek

Hamas, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın vatandaşlarına İsrail'i ziyaret etmemeleri yönündeki çağrısını memnuniyetle karşıladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, bu çağrının, Güney Afrika'nın Filistin halkının özgürlüğüne kavuşması ve Filistin meselesine yönelik devam eden desteğini ifade ettiği belirtilerek, bu çağrıdan memnuniyet duyulduğu kaydedildi.
Tüm ülkelere, Filistin topraklarındaki işgal son bulana kadar İsrail'in boykot ve tecrit edilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, tüm meşru haklarına kavuşuncaya dek Filistinlilerin direniş hakkının desteklenmesi ve halkın kendi toprakları üzerindeki mücadelesinin güçlendirilmesi istendi.
Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, geçen salı yaptığı açıklamada, vatandaşlarına, "Filistin halkları ile dayanışmamızın bir göstergesi olarak İsrail'i ziyaret etmeyin" demişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya'da 60'tan fazla kentte aşırı sağcı AfD karşıtı gösteri
Çözülmeyi Bekleyen Sır: Uzayın Derinliklerinde Gizemli Patlamalar! Bilim İnsanlarını Şaşırttı...
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?