Hamas'tan Mescid-i Aksa'da nöbet tutma çağrısı

Hamas, İsrail'in ihlallerine karşı koymak için Mescid-i Aksa'da nöbet tutma çağrısı yaptı
Hamas, İsrail'in Kudüs ve El-Halil kentlerindeki kutsal mekanlara yönelik ihlallerine karşı koymak için Mescid-i Aksa'da nöbet tutma çağrısında bulundu.
Hamas liderlerinden Eymen Ebu Halil, hareketin resmi sitesinden yaptığı açıklamada, "İbrahim Camisi'nin kapatılması ve ezanın yasaklanması açık bir ihlal, İslami mekanların Yahudileştirilmesi ve Müslümanların bu mekanlardaki haklarının ellerinden alınmasıdır." ifadesini kullandı.
İşgal güçlerinin emrivakilerine karşı
Mescid-i Aksa'nın her gün yüzlerce Yahudi yerleşimci tarafından basılması ve İbrahim Camisi'nde günlerdir ezan okunmamasına tepki verilmesi gerektiğini vurgulayan Ebu Halil, Aksa'yı ve İbrahim Camisi'ni zamansal ve mekansal olarak bölmeye çalışan işgal güçlerinin emrivakilerine karşı koymak için Aksa'ya gitme ve orada nöbet tutma çağrısı yaptı.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs dün yaptığı açıklamada, 343 fanatik Yahudi'nin İsrail polisinin koruması altında Aksa'nın Fas (Meğaribe) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'in avlusuna girdiğini duyurmuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…