Hırvatistan ilk kadın cumhurbaşkanını seçti

Hırvatistan ilk kadın cumhurbaşkanını seçti
expand

1991'de Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nden ayrılarak bağımsız bir devlet olan Hırvatistan'da cumhurbaşkanı seçimini, resmi olmayan sonuçlara göre milliyetçi parti HDZ'nin kadın adayı Kolinda Grabar Kitaroviç kazandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Devlet Seçim Komisyonu yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, Hırvat Demokratik Birliği'nin adayı Kolinda Grabar Kitaroviç oyların yüzde 50, 43'ünü aldığını duyurdu.

Böylece, 46 yaşındaki Kitaroviç, Hırvatistan'ın ilk kadın cumhurbaşkanı olarak seçildi.

Yeni cumhurbaşkanı yaptığı konuşmada, "Hırvatistan, Avrupa Birliği'inin ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olacak söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

Yolsuzlukla mücadelede "sıfır tolerans" göstereceklerini belirten Kitaroviç, komşu ülkelerle olan mevcut sorunları da çözeceklerini söyledi.

Kitaroviç'in rakibi, Sosyal Demokrat Parti'nin adayı mevcut cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç ise oyların yüzde 49. 57'sini aldı.

Yeni cumhurbaşkanını tebrik etti, "demokrasi kazandı" dedi.

Hırvatistan'ın yeni ve ilk kadın cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç, 19 Şubat'ta resmen görevine başlayacak.

Rupert Murdoch'tan şok tweet!

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Pendik'te çatışma: 2 ölü, 3 yaralı

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow