Hollanda, İran Büyükelçisini Bakanlığa çağıracak

Hollanda, İran'da protestolarla bağlantılı gerçekleştirilen idamlara ilişkin kaygılarını iletmek üzere İran'ın Lahey Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağıracak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Hollanda hükümetinin göstericilerin idam edilmesiyle ilgili derin endişelerini dile getirmek için İran'ın Hollanda Büyükelçisini bir ay içinde ikinci kez Bakanlığa çağıracağını söyledi. Hoekstra yaptığı açıklamada, “İran'da göstericilerin korkunç infazları karşısında dehşete düştüm. Ciddi endişelerimizin altını çizmek için İran Büyükelçisini çağıracağım ve AB üye devletlerini de aynısını yapmaya davet ediyorum” dedi.
Hollanda, geçtiğimiz aralık ayında da İran'ın Lahey Büyükelçisi'ni benzer gerekçelerle Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çözülmeyi Bekleyen Sır: Uzayın Derinliklerinde Gizemli Patlamalar! Bilim İnsanlarını Şaşırttı...
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi