Hollanda'dan Yıldırım'ın 'özür dilediler' sözlerine ilişkin açıklama

Başbakan Binali Yıldırım’ın Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte’nin kendisinden telefonda Rotterdam’daki kriz nedeniyle özür dilediğini açıklamasının ardından Amsterdam yönetimi de bir açıklama yaptı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Habertürk gazetesinden Ünal Öztürk'ün haberine göre, Rutte'nin Sözcüsü Yıldırım'ın özür açıklamasına değinerek şunları kaydetti:
"Bu durum (Maslahatgüzar ve başkonsolosun gözaltına alınması) polisin kim olduklarını anlamamalarından kaynaklanmıştır. Diplomat oldukları anlaşıldığında da derhal serbest bırakılmışlardır. Başbakan Rutte, cumartesi akşamı Başbakan Yıldırım ile yaptığı görüşmede Hollanda'nın bu konuyu araştıracağını bildirmiştir. Bu araştırmadan Hollanda'nın bu konuda Viyana Antlaşması'na aykırı davrandığı anlaşılırsa, bundan üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz."
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?