Hollanda'nın Afrin önerisi, AB ve NATO'dan destek görmedi

Hollanda Başbakanı Rutte, Zeytin Dalı Harekatı'nın kınanması için yaptıkları önerinin AB ve NATO'dan gerekli desteği alamadığını açıkladı.
Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle kınanması için yaptıkları önerinin Avrupa Birliği (AB) ve NATO'dan gerekli desteği alamadığını açıkladı.
BBC Türkçe'nin haberine göre Rutte, salı günü parlamentoda yapılan özel oturumda, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Muhalefet partileri, Afrin harekatı nedeniyle Türkiye'nin kınanması yönündeki önerileri anımsatarak, hükümetin bu konudaki tutumunu sordu.
"AB üyelerinin çoğu Suriye'deki insani durumdan endişeleniyor"
Hollanda Başbakanı, Türkiye'nin Suriye'deki harekat nedeniyle kınanması konusunda AB ve NATO üyeleri arasında yeterli desteğin sağlanamadığını söyledi. Rutte, Hollanda ve AB üyelerinin çoğunun Suriye'deki insani durumdan endişe duyduğunu vurguladı.
Engelli çocuklardan Afrin yürüyüşü
Rutte, 18 Mart 2016'da Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacıların geri kabulü anlaşmasına da değindi.
Yunanistan'ın anlaşma konusundaki tutumunu eleştiren Rutte, Atina yönetiminin sığınmacıların geri gönderilmesi ile ilgili ağırkanlı tutumunun sorunlara yol açtığını söyledi. Rutte, "Doğruyu söylemek gerekirse Türkiye'nin yapılan sığınmacı anlaşmasına son derece bağlı kaldığını düşünüyorum" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!