Hristofyas'tan Egemen Bağış'a ret

Rum lider Hristofyas'ı futbol izlemeye İstanbul'a çağıran AB Bakanı Egemen Bağış'a olumsuz yanıt geldi. Hristofyas'ın ofisinden yapılan açıklamada "İstanbul'a, boğazda balık yemek için değil, siyaset yapmaya geliriz" denildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Egemen Bağış, Hristofyas'ı, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile birlikte, Fenerbahçe'nin Güney Kıbrıs takımı 'Ael Limasol'la yapacağı maçı izlemek üzere İstanbul'a davet etmişti.
Hristofyas, sözcüsünün yaptığı yazılı açıklama aracılığıyla teklifi reddettti.
Açıklamada, 25 Ekim'deki maç için yapılan davet "ciddiyetten uzak" olarak nitelendi, "bunlar bir bakanın yapacağı ciddi şeyler değildir ve Türk politikası bunu benimsiyorsa da ciddiyetsizlik sorunu vardır" ifadesi kullanıldı.
Hristofyas'ın, Türkiye'ye boğazda balık yemek için değil, Türk siyasi liderleriyle görüşmek için gelmek istediği de ifade edildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!