Hz.İsa'nın doğduğu şehirdeki yılbaşı etkinlikleri iptal edildi: 'Trump'ın kararı bütün keyfimizi kaçırdı'

İsrail'in kuzeyinde bulunan Nasıra şehrinde bütün yılbaşı etkinlikleri iptal edildi. Hz. İsa'nın dünyaya geldiği şehir olarak bilinen ve bu sebeple Hristiyanlar için çok önemli olan şehirde yılbaşı etkinliklerinin iptal edilmesi tepki çekiyor.
İncillerde Hristiyan dininin Peygamberi İsa'nın memleketi olarak geçen Nasıra şehri, Hristiyanlıktaki en önemli hac merkezlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Ancak ABD tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesi üzerine büyük çoğunluğu Müslüman olan şehirde Donald Trump'ın tartışılan kararı sonrası tartışmalı bir karar alındı.
Nasıra Belediye Başkanı Ali Salam yaptığı açıklamada "Trump'ın kararının noel tatilinin bütün keyfini kaçırdığını ve bu sebeple kentte yapılması planlanan bütün yılbaşı etkinliklerinin iptal edildiğini" belirtti. Kendisi Müslüman olan Başkan Ali Salam "inançlarımız ve kimliğimiz bu durumun sebebi değil diyerek" kararın belediye meclisi içerisinde alındığını belirtti.
Bu karar, şehire yılbaşı kutlamaları için gelen turistler hayal kırıklığına uğrattı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!