hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İBB Başkanı İmamoğlu CNN'e konuştu: “Hamas terör örgütüdür”

    KAYNAKCNN

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CNN International'a konuştu. İmamoğlu, 7 Ekim'de Hamas'ın yaptığı saldırının bir terör eylemi olduğunu söyledi. İsrail'in Filistinlilere uyguladığı acımasız zulmün bir an önce durdurulması gerektiğini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN International, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla Haliç kıyısında bir söyleşi gerçekleştirdi.

    Gazze konusundaki soruları yanıtlayan İmamoğlu, "Hamas terör örgütüdür" dedi. “Demokratikleşme alanı ABD'den Türkiye'ye, Ortadoğu’ya kadar özellikle de Ortadoğu’da demokratikleşmenin tüm dünyaya çok iyi geleceğine inanıyorum. Hamas tabi İsrail'e çok üzüldüğümüz bir saldırı gerçekleştirdi. Ve her türlü sivillere yönelik saldırı yapan örgüt, terör örgütü olarak değerlendirilir. Ne yazık ki Gazze'de İsrail'de de masum Filistinliler için aynısı yaşanıyor.”

    İBB Başkanı İmamoğlu CNNe konuştu: “Hamas terör örgütüdür”

    İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmünün bir an önce durdurulması gerektiğini ifade etti. “Her iki konunun da bu bağlamda değerlendirilmesini ve Filistinlilere yönelik acımasız zulmün derhal durdurulmasını talep ediyorum. Genel olarak, Batı burada büyük resmi görmüyor. Sadece bir taraftan ya da diğer taraftan görüyorlar. Bence biz daha gerçekçiyiz. Hamas saldırısını kötü bir saldırı, terör saldırısı olarak yorumluyoruz ama aynı zamanda Filistinlilere yapılan zulme, Filistinli kadın ve çocukların öldürülmesine karşı duran bir anlayışı temsil ediyoruz.”

    Röportajda İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı da öne çıkan başlıklardandı. “Ben tabi Sayın Erdoğan’ın aday olup olamayacağına dair bir şey söyleyemem ama bazı yasal engelleri var.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İBB Başkanı İmamoğlu CNNe konuştu: “Hamas terör örgütüdür”

    İmamoğlu kendisine yönelik davalarla ilgili soruya yanıt verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da siyasi sürecinde haksızlıklar yaşadığını hatırlattı. “O da haksızlıklara uğramıştır. Haksızlık ya. Kendisine yapılan haksızlığa karşı dimdik durdu ve demokrasiyi savundu. O zaman gösterdiği direnişi takdir ediyorum ve dürüst olmak gerekirse, haklarını nasıl savunduğunu beğendim. Ama bugün, demek istediğim, diğer insanları aynı duruma sokma arzusu büyük bir çelişkidir.”

    İBB Başkanı İmamoğlu CNNe konuştu: “Hamas terör örgütüdür”

    İmamoğlu yerel yönetimlerde CHP'nin belediye sayısını artırmasını değerlendirdi. “Önce kibir ve otoriter atmosfer hükümetin kaybetmesindeki asıl sebepler bunlar. Evet bu ekonomiyle başladı ama sonraki uygulamalar ve tutumlar da vatandaşların oylarında önemli faktörlerdi.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow