İkinci ‘kayıp bakan’ vakası mı? Çin Savunma Bakanı'ndan 2 haftadır haber yok

Çin’de eski dışişleri bakanının ardından, bu kez de savunma bakanından haber alınamıyor. Çinli Bakan Li Şangfu’nun yaklaşık 2 haftadır kamuoyu önünde görünmemesi yeni soru işaretlerini de beraberinde getirdi….
"Çin Savunma Bakanı Li Şangfu nerede?"
Ülke basını, bu soruya yanıt arıyor. Çin Savunma Bakanı Li Şangfu, en son 29 Ağustos’ta Pekin’de düzenlenen bir forumda konuştu.
Çinli Bakan, sonrasında hiçbir etkinliğe katılmadı, kamuoyu önünde görülmedi.
PEKİN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Konuyla ilgili Pekin yönetiminden henüz resmi açıklama yapılmadı.
TRT Haber'de yer alan bilgiye göre, 15 gündür kendisinden haber alınamayan bakan Li’nin, gözaltında olabileceği iddia ediliyor.
Çin Savunma Bakanı Li Şangfu, mart ayında Savunma Bakanlığı görevine atanmıştı.
Eski dışişleri bakanının da nerede olduğu bilinmiyor.
Bakan, Rus füze sistemleri alımından dolayı ABD'nin yaptırım listesinde bulunuyor. Li’nin bir anda ortadan kayboluşu, akıllara eski Dışişleri Bakanı Çin Gang’ı getirdi.
Bir ay boyunca kayıplara karışan Çin Gang, daha sonra bakanlık görevinden alınmıştı.
Ülkenin eski dışişleri bakanının nerede olduğu ya da neden görevden alındığıysa hala belirsizliğini koruyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Toplantı bitti, gözler Vatikan'da! Yeni Papa ne zaman seçilecek?
Meta'dan dolandırıcılara karşı yeni önlem: Kullanıma sunuldu
Rusya Başbakanı Mişustin: "30 bine yakın yaptırıma rağmen Rus ekonomisi ayakta
NASA’da ‘Zombi Yıldız’ Alarmı… 1000 Km Yaklaşması Yeter: Ölüm Işınına Dönüşür! Dünya İçin Tehlike Mi?
Elon Musk’ın 5 Bin Çocuk Hayali Var! Gizli 'Lejyon' Planı...