İnsanı Yardım Zirvesi Türkiye'de yapılacak

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 2016 Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nin Türkiye'de yapılacağını açıkladı.
BM Genel Kurul toplantılarına paralel düzenlenen insani yardım konulu üst düzey toplantıda konuşan Ban, çok sayıda ülkenin bu zirveyi düzenlemek istediğini, özellikle İsviçre'nin bu konuda çok istekli davrandığını belirterek, "Ciddi bir değerlendirme sürecinin ardından Türk Hükümeti'nin talebini kabul ederek zirvenin İstanbul'da düzenlenmesine karar verdim. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.
Türkiye'de 450 binden fazla Suriyelinin barındığını kaydeden Ban, Türkiye'nin 2011 yılında deprem yaşadığını ve Van'da önemli kayıplar olduğunu belirterek, "Bugün hepinizi bu cömert teklifi ve ilk Dünya İnsani Yardım Zirvesi'ne evsahipliği yapacak olması dolayısyla Türkiye'ye teşekkür etmeye çağırıyorum" diye konuştu.
Zirve'nin 2016 yılının başlarında gerçekleşeceğini anlatan Ban, zirvenin "bir etkinlikten daha fazla bir şey" olduğunu, burada insani yardımların ve acil müdahalenin nasıl gerçekleştirileceğinin ve muhtaçlara ulaşılması için yapılacak çalışmaların değerlendirileceğini söyledi.
BM'nin insani yardım kuruluşlarının koordinesinde bölgesel toplantılar yapılarak zirveye hazırlanılacağını ifade eden Ban, bütün ülkelerden zirveye geniş katılım sağlamalarını istedi.
Ban ayrıca, gelecek yıl ocak ayında Suriye'ye yardım için konferans düzenleyeceğini dile getirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?
ABD sabah akşam bunu tartışıyor: 100 ADAM 1 GORİLİ DÖVEBİLİR Mİ?
Füzeler ateşlendi, Kim Jong-un izledi! Yeni savaş gemisinden test atışı yapıldı: Donanmaya ‘nükleer’ talimat…
Trump'tan ikinci başkanlık dönemine ilişkin açıklama: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik!
İspanya ve Portekiz'deki elektrik kesintisinin nedeni ne? İşte öne çıkan 4 senaryo...