Irak Başbakanı İbadi: Seçimler tekrarlanamaz

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi 12 Mayıs’ta gerçekleşen ve ülkede krize yol açan genel seçimlerin tekrarlanamayacağı açıkladı.
Irak Başbakanı Haydar el- İbadi, 12 Mayıs’ta gerçekleşen ve daha sonrasında ülkeyi büyük bir krize sürükleyen genel seçimlerin tekrarlanamayacağını açıkladı.
İbadi, elle sayılmadığı gerekçesi ile, yeniden sayım yapılma işlemi gerçekleştirme kararının verilmesinin ardından, oy pusulalarının bulunduğu merkezde yangın çıkması üzerine içinden çıkılamaz bir hal alan Irak seçimler hakkında, “Geriye dönüş yok. Seçimler yapıldı ve yeni hükümet kurmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Seçim sonuçlarının iptal etmeye ne Meclisin ne de hükümetin yetkisinin olmadığının altını çizen İbadi “Seçimlerin yeniden yapılıp yapılmaması sadece federal mahkeme karar verebilir” dedi. Bağdat’ta oy pusulalarının bulunduğu depoda çıkan yangın konusuna değinen İbadi “İlk soruşturma yangının kaza sonucu değil kasıtlı olarak çıktığını gösteriyor” şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"İran’da rejim değişikliği" söylemleri... İddia: Trump ikna olmadı ama 'ani hamle' seçeneği masada
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"