Iraklı Şii grup Haşdi Şabi, Telafer hava üssüne ulaşmak üzere

Iraklı Şii grup Haşdi Şabi, Telafer hava üssüne ulaşmak üzere
expand

Irak'ta Şii grup Haşdi Şabi, DEAŞ'ın Irak'ta elinde bulundurduğu en son büyük şehir olan Musul'u yeniden ele geçirme çabaları çerçevesinde şehrin batısında bulunan Telafer hava üssünü almak üzere olduğunu açıkladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Irak'ta İran destekli Şii grup Haşdi Şabi'nin parçası olan Kata'ib Hizbullah, Telafer'deki hava üssünü DEAŞ'tan almak üzere olduğunu duyurdu.

Haşdi Şabi: Davet gelirse Suriye'de de savaşırız

Kata'ib Hizbullah grubunun sözcüsü Cafer Hüseyini, Reuters'a yaptığı açıklamada bazı DEAŞ savaşçılarının üssü şimdiden terk ederek Telafer şehrine kaçtığını belirterek, "Çarpışmalar bugün son bulacak" dedi.

İbadi Telafer'e girecek kuvvetleri açıkladı

Kata'ib Hizbullah, Ekim ayında Musul'a yönelik başlatılan ABD destekli operasyonun içinde olan ve genel olarak Şii milislerden oluşan Popüler Hareket'in bir parçası.

Telafer'ın ele geçirilmesi, DEAŞ'ın Musul ve Suriye'de kontrol ettiği bölgeler arasındaki ikmal yollarının kesilmesini sağlayacak.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow