İran: "Asıl soykırım Filistin'de yapılıyor"

İran, Gazze Şeridi'nde savunmasız çocuk, kadın ve yaşlıların hedef alınmasının "asıl soykırım olduğunu" bildirdi.
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünya kamuoyuna hitaben yayımladığı mesajda, "Her zamankinden zor günler yaşayan Filistin halkına yardım eli uzatılmasını" istedi.
İsrail kuşatması ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere insani yardım için tarihi fırsatın kaçırılmamasını isteyen Ahmedinenecad, dünya kamuoyunun İsrail'e saldırıları durdurması için baskı yapması gerektiğini ifade
etti.
"Büyük ve zorba güçlerin, siyonist rejimin cinayetleri karşısındaki ölüm sessizliği ve canileri savunması onları da bu zulme ortak ediyor" diyen Ahmedinecad, "Asıl soykırım bugün, Filistin'de yapılıyor" dedi.
Ahmedinecad, "İsrail ve müttefiklerinin her açıdan yolun sonuna geldiğini" belirterek, "Bu cinayetler, onların utanç dosyalarını daha da karartacak" ifadesini kullandı.
İran Meclisi de bugün yayımladığı bildiride, İsrail'in yüzlerce Filistinliyi öldürmesi bin 700 dolayında Filistinliyi de yaralamasını kınadı.
"Gözü dönmüş katil İsrailliler, tarihin en feci cinayetlerinden birini işliyor" ifadesinin yer aldığı bildiride, Filistin halkının her açıdan desteklenmesi çağrısı yapıldı. Gazze Şeridi'nde insanlık trajedisi yaşandığının belirtildiği bildiride, "Savunmasız insanların modern savaş uçaklarından atılan bombalarla öldürülmesi güç ve kudretin göstergesi değil, aksine yenilgi, zaaf ve suçun ifadesidir" denildi.
İsrail'in, Haziran 2007'den beri kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne düzenlediği son hava saldırılarında 360'tan fazla kişinin öldüğü ve bin 700'e yakın kişinin yaralandığı bildiriliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İsrail Saldırılarının Ardından Tahran: Nükleer Bilim İnsanlarının Vurulduğu Binalar Görüntülendi!
NATO Zirvesi’nde dikkat çeken o kare: Fotoğrafta 5 kadın daha var ama o hepsini gölgede bıraktı!
ABD, İran'ın nükleer kapasitesini 'yok etti' mi? İstihbarat raporu Trump’ın iddiaları desteklemiyor
12. gün kaosu! Füzelerin gölgesinde neler oldu?
İsrail, İran, Çin... Trump'tan açıklamalar peş peşe geldi: Tepkisini küfür ederek dile getirdi!