İran: Bu saldırı, ABD'nin IŞİD'i desteklediğini göstermiş oldu

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'nin Deyrizor kentinde Suriye ordusuna ait askeri bir üssü hedef almasını şiddetle kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, “Bu saldırı, ABD'nin IŞİD'i desteklediğini göstermiş oldu" ifadelerine yer verildi.
Bakanlık Sözcüsü Behram Kasımi imzasıyla yapılan açıklamada, “ABD'nin düzenlediği eylem, IŞİD'in bu üsse saldırıldığı bir zamana denk gelmesi, terör örgütünün ABD'nin desteğini aldığını gösteriyor" denildi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Türkiye Esad konusunda esnedi
Açıklamada saldırının, Suriye'nin bağımsızlık ve egemenlik haklarına aykırı bir eylem olduğu savunularak , “Eylemin, BM Güvenlik Konseyi'ne üye bir ülke tarafından yapılması, uluslararası usul ve sorumluluklara karşı bir eylemdir" ifadesi kullanıldı.
Irak Dışişleri Bakanı Caferi: TSK'nın Irak'ta operasyon yapmasına kesinlikle karşıyız
Saldırı, ateşkes anlaşmasını tehlikeye sokuyor
Açıklamada, “Saldırı, terörle mücadeleye katkı sunmamakla birlikte, varılan ateşkes anlaşmasını da tehlikeye sokmuş olup, terör örgütlerinin güçlenmesine ortam oluşturacak" diye kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İsrail Saldırılarının Ardından Tahran: Nükleer Bilim İnsanlarının Vurulduğu Binalar Görüntülendi!
NATO Zirvesi’nde dikkat çeken o kare: Fotoğrafta 5 kadın daha var ama o hepsini gölgede bıraktı!
ABD, İran'ın nükleer kapasitesini 'yok etti' mi? İstihbarat raporu Trump’ın iddiaları desteklemiyor
12. gün kaosu! Füzelerin gölgesinde neler oldu?
İsrail, İran, Çin... Trump'tan açıklamalar peş peşe geldi: Tepkisini küfür ederek dile getirdi!