İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad Irak'ta

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile bir araya geldi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Irak'a gelen Ahmedinejad'ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hudayr el-Huzai karşıladı. Ahmedinejad, daha sonra Başbakanlık ofisinde Irak Başbakanı Maliki ile bir araya geldi. Fotoğraf çekiminin ardından görüşme basına kapalı devam etti.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ahmedinejad - Maliki görüşmesinde, Suriye ve Lübnan başta olmak üzere bölge ülkelerinde yaşanan son gelişmeler ile iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.
Ahmedinejad'ın, yaklaşık 8 aydır hastanede tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin daha önce yaptığı davete icabet ederek, Irak'ı ziyaret ettiği ifade edildi.
Öte yandan Bağdat'taki çeşitli temaslarının ardından Ahmedinejad'ın yarın Hazreti Ali'nin Kerbela'daki türbesini ziyaret etmesi bekleniyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…