hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü! Suikast mi? Kaza mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi bulunduğu helikopterin Doğu Azerbaycan Eyaletindeki dağlık arazide kaza yapmasının ardından hayatını kaybetti. İranlı yetkililer, helikopterde bulunan Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan'ın da öldüğünü duyurdu. Peki bu bir suikast mi? Kaza mı? Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Cihan Günyel değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CİHAN GÜNYEL ŞU İFADELERLE AKTARDI;

    Dini liderin kendisine ait olduğu için tüm basın kuruluşları, özgür bir basın  olmadığından kaynaklı, devletin verdiği bilgiler ve istediği haberler yapıldığından kaynaklı çok sağlıklı veriler alamıyoruz. Hep çelişkili haberler geldi. Sağlıklı bir haber alınamadı. Bir çok şüpheyi kendi içinde barındırıyor. Ya bir kaza ihmaller çerçevesinde, veya sabotaj üzerinde suikast olarak iki ihtimal önümüze çıkıyor. Tam olarak şudur demek çok mümkün değil ama açıkçası sabotaj üzerinden suikastte açık bırakmak gerekiyor ucunu . İran son dönemlerde İsrail'le büyük problemler yaşamıştı. En son füze ve dron saldırıları yapmıştı. İsrail'in açıklaması ise bunun karşılığını vereceğiz ama zamanı ve yeri bize saklı demişti. İşi buraya taşıyacaklar mı? Bu bir soru işareti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki açıdan da baktığımızda da bu bir kaza işareti diyelim; yani kaza oldu burada ihmaller var. Bu bir prestij kaybı. Siz bölgesel büyük iddiaları olan bir ülkesiniz. İsrail'e Batı'ya kafa tuttuğunuzu iddia ediyorsunuz.  Size uluslararası kamuoyunda şunu soracaklardır ''Siz kendi cumhurbaşkanınızı bile tam önlem alamadan uçuruyorsunuz ve kullandığınız helikopterler neredeyse 46-50 sene önce yapılmış. Ambargo uygulamaları çok olduğu için İran'ın araçlarında demode bir durum var.  

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow