hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD ve İngiltere’nin saldırısına kınama

    İran Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD ve İngiltere’nin saldırısına kınama
    expand
    KAYNAK DHA

    İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanaani, ABD ve İngiltere’nin dün gece Yemen’de Husileri hedef alan saldırılarını kınadı. Kanaani, saldırıların Yemen’in egemenliği ve toprak bütünlüğünün bir ihlali olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kanaani, “Bu tür keyfi ve maceracı saldırılar uluslararası kabul görmüş kural ve ilkelere aykırı olduğu gibi Yemen'in toprak bütünlüğü ve egemenliğini de ihlal etmektedir. ABD ve İngiltere, Siyonist rejimin Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki savaş suçları ve soykırımının destekçileri olduklarını ve işgalci Siyonist rejimin güvenliği ve gayrimeşru çıkarlarına bağlılığı uluslararası barış ve güvenliğin önünde tuttuklarını; bu amaçla tüm ahlaki ve insani ilkelerin yanı sıra uluslararası kuralları ve BM Şartını ayaklar altına aldıklarını bir kez daha kanıtlamışlardır” dedi.

    ABD VE İNGİLTERE, HUSİLERİ HEDEF ALDI

    ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün gece yaptığı açıklamada, İngiltere ve ABD’nin ortak düzenlediği saldırılar sonucu Yemen’de Husilere ait 18 hedefin vurulduğunu duyurmuştu.

    CENTCOM, saldırılarda silah depoları, füze depoları ve İHA’ların hedef alındığını belirterek, “Hedefler arasında Husilerin yeraltı silah depolama tesisleri, füze depolama tesisleri, tek yönlü saldırı insansız hava sistemleri, hava savunma sistemleri, radarlar ve bir helikopter yer alıyordu. Bu saldırılarla Husilerin kabiliyetlerinin azaltılması ve Kızıldeniz, Babülmendep Boğazı ve Aden Körfezi'nde uluslararası ticari gemiler ile ABD ve Birleşik Krallık gemilerine yönelik pervasız ve hukuksuz saldırılarının engellenmesi amaçlanmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow