hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran medyası hasarın kanıtlarına ulaştı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in İran'ı vurduğunun duyurulmasının ardından iki taraftan farklı açıklamalar gelmişti. Bu kez Londra merkezli İran medyası, saldırının İran hava savunmasında hasar oluşturduğunun kanıtlarını yayınladı. Uydu görüntülerinde hasar görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in İran'a yaptığı duyurulan dron saldırısının yankıları sürüyor. İran 3 dronun imha edildiğini açıklasa da, sürgündeki İran muhalefetine bağlı Londra merkezli İran Internatıonal haber sitesi, İran'ın hava savunma sistemine verilen hasarı ortaya koydu. Saldırıdan önce İran S300 hava savunma sisteminin uydu görüntüsü ve saldırıdan sonraki görüntü karşılaştırıldı. Uydu görüntülerinde sistem yanmış ya da yıkılmış gibi görülüyor.

    ABD medyası, radarın saldırının gerçekleştiği bölgeden yaklaşık 120 kilometre uzakta bulunan Natanz Nükleer Tesisi'nin savunma sisteminin bir parçası olduğunu duyurmuştu. Ayrıca İsfahan'daki yakınlardaki bir uranyum dönüştürme tesisi de saldırının hedefi olmuştu.

    İsrail henüz saldırıyı üstlenmese de İsrail medyasına göre böyle bir saldırının iki sebebi olabilir. İranlılara nükleer tesislerinin de vurulabileceği mesajı vermek ya da hasar vermeden krizin sona ermesine izin vermek.

    New York Times'a göre saldırının İsrail tarafından yapıldığına şüphe yok. Buna göre, savaş uçakları tarafından uzaktan fırlatılan füzeler kullanılarak gerçekleştirildi ve İsrail uçakları İran hava sahasına girmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow