İran'dan ABD'ye mesaj: Kabul edilemez, kalıcı sonuçları olur

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD’nin ülkesine yönelik düzenlediği hava saldırısını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erakçi, saldırının Birleşmiş Milletler Şartı, uluslararası hukuk ve Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’nı (NPT) ihlal ettiğini vurgularken, bu eylemin kalıcı sonuçlara yol açacağı uyarısında bulundu.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD'nin ülkesine yönelik hava saldırısının kabul edilemez olduğunu, kalıcı sonuçlara yol açacağını bildirdi.
Erakçi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD'nin ülkesine yönelik saldırısını değerlendirdi.
ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin daimi üyesi olduğunu hatırlatan Erakçi, Washington yönetiminin ülkesinin "barışçıl nükleer tesislerine" saldırarak BM Şartı, uluslararası hukuk ve Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması'nı (NPT) ihlal ettiğini belirtti.
Erakçi, "Bu sabah yaşananlar kabul edilemez olup kalıcı sonuçlar doğuracaktır. BM'nin her bir üyesi, son derece tehlikeli, kanunsuz ve suç teşkil eden davranış karşısında alarma geçmeli." ifadelerini kullandı.
Bakan Erakçi, Tahran'ın, BM Şartı ve meşru müdafaa hakkı tanıyan hükümleri doğrultusunda "egemenliğini, çıkarlarını ve halkını savunmak için" tüm seçenekleri saklı tuttuğu mesajını verdi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini açıklamıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Putin-Trump görüşmesinin ardından Kremlin: Takipteyiz
İsrail hazırlıkta... Katz duyurdu: Yeni bir plan olacak!
Rusya, Ukrayna'nın kalbini hedef aldı! Kiev'e 539 İHA ve 11 füzeyle saldırı...
Merkel Oval Ofis Anısını Anlattı: "Tam Bir İlgi Delisi"
Da Vinci'nin Şifresi 500 Yıl Sonra Çözüldü: Vitruvius Adamı’ndaki Sır Ortaya Çıktı!