İran'dan Arap Birliği'ne Suriye itirazı

İran'dan, Arap Birliği'nin, Suriye'nin askıya alınan üyeliğini, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na vermesine eleştiri geldi.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Arap Birliği'nin, Suriye'nin askıya alınan üyeliğini, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) vermesini eleştirdi.
Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Irak'ta temaslarda bulunan Abdullahiyan, Katar'daki Arap Birliği Zirvesi'nde, Suriye'nin temsil edilmemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Suriye'nin Kasım 2011'de askıya alınan üyeliğinin, zirvede SMDK'ya verilmesini doğru bulmadıklarını belirten Abdullahiyan, bunun Arap dünyası için tehlikeli bir davranış olduğunu, gelecekte diğer üye ülkeler için de örnek alınabileceğini söyledi.
Abdullahiyan, "Arap Birliği, tüm çabalarını mazlum Filistin halkını savunmak için harcamalı" ifadesini kullandı.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı, Suriye sorununun bizzat Suriyeliler tarafından diyalogla çözülmesi yönündeki resmi görüşlerini de yineledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yeni Papa Türkiye'ye geliyor! Papa 14. Leo, İznik seyahati için hazırlıkta
"Macron trende uyuşturucu kullandı" iddiası Avrupa'yı karıştırmıştı: Fransa'dan "peçeteli" yalanlama geldi!
ABD ve Çin anlaştı, 90 günlük karar duyuruldu: Karşılıklı tarife indirimi geldi!
Dış basın FLAŞ koduyla duyurdu: PKK kendini feshettiğini duyurdu! "Erdoğan için büyük bir zafer"
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0