İran'dan Patriot yorumu: "Provokatif bir eylem"

İrandan Patriot yorumu: Provokatif bir eylem
expand

Türkiye'ye konuşlandırılacak Patriot'larla ilgili İran Genelkurmay Başkanından sonra bir tepki de Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'den geldi. Salihi, Patriot'ların "hesap edilmeyen sonuçlar doğurabilecek 'provokatif' bir eylem" olduğunu söyledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Salihi, "Patriot'ların konuşlandırılmasının hiçbir yararı olmayacak ve hesaplanamaz sonuçlar doğuracak" dedi.

Patriot'ların caydırıcı olmaktan çok, provakatif olacağını ifade eden İran Dışişleri Bakanı, füze bataryalarının bölgesel güvenliğe bir katkı sağlamayacağını ifade etti.

Cumartesi günü de İran Genel Kurmay Başkanı General Hasan Firuzebadi, Patriot'larla ilgili açıklamalarda bulunmuş, "Bu hamlenin dünya savaşına zemin hazırlayacağını" söylemişti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow