İran'dan Reina saldırısıyla ilgili açıklama

İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği, yeni yılın ilk saatlerinde, İstanbul Ortaköy'deki bir gece kulübüne yönelik terör saldırısını kınayarak, "Umarız işbirliğini artırarak, terörizm ve şiddetten uzak bir dünyaya kavuşuruz" dedi.
Reina saldırısı Samanyolu TV'de yayınlanan o diziyi hatırlattı
Ankara'daki İran Büyükelçiliği, Türkiye hükümeti, milleti ve terör saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleriyle dayanışma içinde olunduğunu belirtti. Ortaköy'deki terör saldırısını kınayan İran Büyükelçiliği, terörizm ve aşırıcılıkla mücadelede bölge ülkeleri ve dünya kamuoyunun birlik ve iş birliğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
İran Büyükelçiliği'nin açıklamasında, "Umarız işbirliğini artırarak, terörizm ve şiddetten uzak bir dünyaya kavuşuruz" denildi.
Çin'den kınama
Çin Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Ortaköy’de bir gece kulübünde düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını bildirdi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, yaptığı yazılı açıklamada, Pekin yönetiminin terörün her türlüsüne şiddetle karşı çıktığını, bölgesel ve küresel barışı sürdürmek için Türkiye ve uluslararası toplumla çalışmayı istediğini vurguladı.
Çin’in söz konusu terör saldırısını şiddetle kınadığını belirten Hua, ayrıca Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi’nin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na söz konusu saldırı için taziyelerini ilettiğini kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD'de serbest bırakılan Rümeysa Öztürk, Massachusetts eyaletine döndü: Komşuları evinin önünü çiçeklerle donattı...
Orta Doğu turu öncesi dikkat çeken iddialar: Trump Filistin’i mi tanıyacak?
Papa Leo'nun şifreleri: Kırmızı yelek mesaj mı?
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!