İran'dan Türkiye'nin Afrin operasyonuyla ilgili açıklama

İran’ın ruhani lideri Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye ve ABD’nin Suriye’de bulunmasının ‘hukuka aykırı’ olduğunu söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunu değerlendiren Tümgeneral Safevi, “ABD’nin yeni yıldaki ana stratejisinin bölgedeki çatışma alanlarını korumak ve bölgesel bir ayrışmayı kışkırtmak” olduğunu söyledi.
İranlı general, “Diğer taraftan Kürtler bunun kalıcı olması için Akdeniz’e ulaşmaya ihtiyaçlarının olduğunu biliyor ve bu yüzden Afrin’i işgal ettiler. Kürtlerin bu hamlesi Suriye’nin milli egemenliğinin ihlaldir. Bize göre Türkiye ve ABD’nin de Suriye topraklarında bulunması hukuka aykırıdır. Suriye ordusu ve devleti buna tahammül etmeyecek” iddiasında bulundu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD saldırıları sonrası İranlılar meydana indi: Savaşacağız, öleceğiz, teslim olmayacağız
SON DAKİKA ABD İRAN'I VURDU MU: Amerika İran'ı Vurdu Mu? ABD, İran-İsrail Savaşına Dahil Oldu Mu? Gözler Arakçi ve İran ABD Son Dakika Gelişmelerinde
ABD'nin amacı İran'da rejim değişikliği mi? Tahran'a mesaj gönderildi
Çin Medyasında Böyle Yankılandı: ABD, Irak’ta Yaptığı Hatanın Aynısını İran’da Tekrarlıyor!
Guterres’ten İsrail-İran gerilimi uyarısı: “Bölge uçurumun kenarında, çatışma kontrolden çıkabilir”