İran'ın nükleer programıyla ilgili kritik isim istifa etti

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkan Yardımcısı ve İran nükleer programından sorumlu Başmüfettiş Tero Varjoranta istifa etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
UAEA'dan yapılan açıklamada, 2013'ten itibaren ajansın Koruma Birimi Başkanlığını yürüten Finlandiya asıllı Varjoranta'nın ajanstaki görevlerini bıraktığı bildirildi.
ABD İran'a yaptırımlara başladı
Açıklamada, 2015'te yapılan İran nükleer anlaşması öncesi bu ülkede çeşitli ziyaretlerde bulunan Varjoranta’nın İran'ın nükleerle ilişkili çalışmalarını denetleyen ekibin başında olduğu belirtildi.
Varjoranta'nın neden istifa ettiğine yönelik bir açıklama yapılmazken, İran'ın nükleer faaliyetlerine yönelik programın büyük bir profesyonellikle sürdürüldüğü kaydedildi.
Öte yandan Varjoranta'dan boşalan pozisyona Massimo Aparo'nun geçici olarak vekalet edeceği, UAEA Koruma Birim Başkanlığına en kısa sürede atama yapılacağı bilgisi paylaşıldı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD ve Çin anlaştı, 90 günlük karar duyuruldu: Karşılıklı tarife indirimi geldi!
Dış basın FLAŞ koduyla duyurdu: PKK kendini feshettiğini duyurdu! Dünyada böyle yankılandı…
HABER... Putin düğmeye bastı: KGB 2.0
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Almanya'da 60'tan fazla kentte aşırı sağcı AfD karşıtı gösteri