hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İranlı yetkili kaza anını anlattı: Koşullar son derece normaldi

    İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği kazanın olay anına ilişkin detaylar ortaya çıktı. Kaza esnasında 3 helikopterden birinde olan İranlı bir yetkili önemli açıklamalarda bulundu. Reisi'nin helikopterinin bulutlu alandan çıkamadığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya gündemine oturan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

    Heyetin bulunduğu üç helikopterden birinde olan İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Gulam Hüseyin İsmaili, olay sonrası yaralı haldeki Tebriz Cuma İmamı ile arasında geçen diyaloğu anlattı. Ülkenin kuzey sınırından Tebriz’e dönerken koşulların ve havanın son derece normal olduğunu söyledi.

    Uçuştan yaklaşık 45 dakika sonra vadinin üzerinin bulutla kaplandığını ifade etti. İki helikopterin görüş alanına çıktığını belirtti. Reisi'nin bulunduğu helikopterle iletişimin kısa bir süre sonra kesildiğini, bölgede bir süre arama yaptıklarını ancak herhangi bir ize rastlamadıklarını söyledi. Hemen akabinde iniş yaptıklarını da sözlerine ekledi.

    Helikopterden sadece Tebriz İmamı ile iletişim kurabildiklerini söyledi ve “Kaybolan helikopterin pilotu telefonumuza cevap vermedi, onun yerine Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim açtı. İyi olmadığını, helikopterin bir vadiye düştüğünü söyledi. Ne olduğunu, nerede olduğunu da bilmiyordu, sadece etrafta ağaçların olduğunu belirtti. Ona diğerlerinin nasıl olduğunu, onları görüp göremediğini sordum. Yalnız olduğunu ve çevresinde kimse olmadığını söyledi. Onunla 3-4 defa iletişime geçtik, konuştuk. Kazadan 4 saat kadar sonra kendisiyle iletişim kurabildik. Artık gücü kalmamıştı. Koşullar ve vücutlarının durumları, düşmeyle birlikte hayatlarını kaybettiklerini gösteriyordu” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsmaili, kaza anında Cumhurbaşkanı Reisi'nin ve diğerlerinin durumuna ilişkin de bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Reisi'nin bulunduğu helikopterin enkazına 15 saat sonra ulaşılmış, kazada helikopterde bulunan 9 kişi de hayatını kaybetmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow