Irkçılık karşıtlarını atlarla ezdiler!
İsveç'in Malmö şehrindeki Limhams meydanında ırkçı partiye karşı gösteri düzenleyen ırkçılık karşıtları polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Atlı polislerin müdahalesi sonucu atların altında kalan 5'i ağır onlarca gösterici yaralandı. DHA
Haberin Devamı
/

Limhams meydanındanında toplanan bir grup ırkçı partiyi protesto etti. Göstericilere atlı polisler müdahale etti. Sert müdahale sonrası onlarca gösterici atların altında kalarak yaralandı.
/

Yaralıların arasında, eylem için Kopenhag'dan Malmö'ye gelen Danimarkalıların da da bulunduğu bildirildi.
Haberin Devamı
/

Malmö şehrini de kapsayan Skaane bölgesi nöbetçi basın sözcüsü Louise Ercolina yaptığı açıklamada, “Olaylar sırasında ağır yaralanan 5 kişi hastanede tedavi altına alındı. Hafif yaralılar ise ayakta tedavi edildiler" dedi. Bir görgü tanığı ise, “Ben en az 3 kişinin başından ağır yaralandığını gördüm. Polis acımasız davrandıö dedi.
/

Emniyet sözcüsü Katrin Bergquist, yabancı düşmanı İsveçlilerin Partisi'nin Malmö şehir merkezinde yaklaşan seçimler nedeniyle kampanya yürüteceğini öğrenen ırkçılık karşıtlarının kalabalık bir şekilde saldırıda bulunduklarını savunarak, “Bizim atlarımız göstericileri dağıtmak için kullanıldı ama bu arada yaralanan sadece bir kişi gördümö dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

İsveçlilerin Partisi Başkanı Stefan Jakobsson ise bölgeden polis koruma altında uzaklaştırıldı. Irkçı partiye karşı yaklaşık bin kişinin protesto gösterisine katıldığı bunlardan yaklaşık 200'ünün Danimarka'dan giden ırkçılık karşıtları olduğu bildirildi.
/

Emniyet müdürlüğü olayları yatıştırmak için 400 polisin görev yaptığını bildirdi.