IŞİD liderlerinden "Dr. Vail" öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'in önemli liderlerinden birinin daha Suriye'de düzenlenen saldırıdaöldürüldüğünü açıkladı.
Pentagon Sözcüsü Peter Cook, yaptığı yazılı açıklamada, "Dr. Vail" olarak bilinen Vail Adil Hasan Selman El Fayad'ın 7 Eylül'de, Rakka'da düzenlenen saldırıda öldüğünü duyurdu.
Cook, Vail'in terör örgütünün sözde enformasyon bakanı ve IŞİD'in yüksek şurasının üyelerinden olduğunu belirterek, "Vail, DAEŞ'in işkence ve infazlarını gösteren terör propagandası videolarının prodüksiyonunu yönetiyordu." ifadesini kullandı.
IŞİD'e yönelik harekata ABD de destek verdi
Vail'in geçen hafta öldüğü teyit edilen IŞİD sözcüsü Muhammed El Adnani ile yakın çalışma içinde olduğunu kaydeden Cook, IŞİD'in ortadan kaldırılması için ABD'nin ortaklarıyla çalışmayı sürdüreceğini bildirdi.
Adnani'nin 30 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeyindeki saldırıda öldüğü, Pentagon tarafından üç gün önce teyit edilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!