IŞİD'in ABD'li gazeteciyi öldürmeden önceki mesajı yayımlandı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı tarafından kafası kesilerek öldürülen Amerikalı gazeteci James Foley'in kaçırıldığı tarihte çalıştığı Global Post haber sitesi Foley'i öldürenlerin gazetecinin ailesine gönderdikleri son mesajı yayımladı.
12 Ağustos tarihinde gönderilen elektronik postada Amerika'nın kuralları ihlal etmesinin doğrudan sonucu olarak Foley'in öldürüleceği yazıyor.
Mesajda Amerika'ya diğer devletlerin kabul ettiği gibi nakit para transferi ile vatandaşlarının serbest bırakılması için bir çok kere şans verildiği iddia ediliyor.
İran: "IŞİD ile mücadeleye tek şartla destek veririz... "
Şeffaflığı sağlamak ve IŞİD'in taktik ve motivasyonlarını ortaya çıkarmak için, mesajları doğrudan yayımlamaya karar verdiğini açıklayan Global Post'daki mesajda özetle şunlar yazıyor:
IŞİD, ABD'li gazetecinin başını kesti!
"Ne kadar zaman daha koyun kör çobanı takip eder?"
"Amerikan hükümetine ve 'onun koyuna benzeyen vatandaşları'na mesaj:
Sizi Irak'taki utanç verici yenilgiden beri yalnız bıraktık. Yapabilecek gücümüz olmasına karşın evlerinizde güvendeyken ülkenize müdahale etmedik ya da vatandaşlarınıza saldırmadık.
Diğer devletlerin kabul ettiği gibi nakit para transferleri aracılığıyla birçok kere vatandaşlarınızı serbest bırakma şansı verildi.
Bir kez daha bombalarınızı Irak'taki Müslümanlara döndürdünüz. Bugün kılıçlarımızı kınından size doğrultuyoruz.
Bizim aciz, yaşlı kadın veya çocuklarımızın canını bağışlamadınız biz de sizinkini bağışlamayacağız.
Siz ve sizin vatandaşlarınız bombalamalarınızın bedelini ödeyeceksiniz.
Bunlardan ilki Amerikan vatandaşı James Foley'in kanı olacak! Kuralları çiğnemenizin doğrudan sonucu olarak öldürülecek!"
Diğer yandan Foley'in ailesi Global Post gazetesine, oğullarını kaçıranlardan ilk mesajın geçen yıl kasım ayında geldiğini bu mesajda para talep edildiğini söyledi.
Militanların gazeteciyi rehin aldıklarını ve serbest bırakılması için 80 milyon Sterlin (132.5 milyon Dolar) istedikleri bundan sonraki son mesajın da gazeteci öldürülmeden önce geldiği ifade edildi.
Beyaz Saray kafa kesme videosunu doğruladı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul zirvesinde son durum I Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar! Kiev: "Eğer Putin görüşmeye gelmezse..."
Teknoloji ve Finans Devleri Riyad'da Bir Araya Geliyor! İşte Suudi Arabistan-ABD Yatırım Forumu’na Katılacak Olan İsimler…
Cannes’da kıyafet yasağı: Dekolteye sınır geldi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Yeni Papa Türkiye'ye geliyor! Papa 14. Leo, İznik seyahati için hazırlıkta