hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya: Filistin konusunda İsrail'in tepkisi önemsiz

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'deki sınır tanımayan saldırıları sürerken, 3 ülke buna tepki göstermek için Filistin'i tanıma kararını açıkladı. CNN International'a konuşan İspanya Dışişleri Bakanı Albares, "Kimse Filistin'i tanımamızı engelleyemez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSPANYA FİLİSTİN'İ TANIYACAK

    Albares, ''Filistin halkına, İsrail halkına ve tüm Orta Doğu'ya barış ve istikrar getirmeliyiz. İşte bu yüzden önümüzdeki Salı günü İspanya Bakanlar Kurulu'nda bu eylemi gerçekleştirmeye karar verdik.'' ifadelerini kullandı.

    İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares net bir şekilde açıkladı. "Hiçbir kaygıya yer vermeden, Filistin devletini tanıyacağız" dedi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a da bu düşüncelerini tartışmaksızın söylediğini iletti.

    "FİLİSTİN'İN BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS"

    İspanyol Bakan Filistin'in başkentinin Doğu Kudüs olması gerektiğini de kaydetti.

    Albares, ''Çok hızlı bir şekilde Gazze ve Batı Şeria'nın dahil olduğu Filistin'de tek bir devlet kurulması için talepte bulunmalıyız. Gazze'yi yeniden inşa etmek için büyük bir plan yapmak zorundayız ve gerçek bir devlet istiyorsak, bu iki bölümü birbiriyle bir koridorla bağlamalıyız, Gazze'nin sorunu buna sahip olamaması ve bunun da başkenti Doğu Kudüs olmalıdır.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ORTA DOĞU'DA BARIŞI SAĞLAMANIN YOLU BU"

    Amaç, Orta Doğu'da barışı sağlamak bu nedenle önemli olan İsrail'in tepkisi değil, Filistin'in tanınmasıdır dedi.

    Albares, ''Dolayısıyla, bu sadece savaş isteyenlerin alanını daraltmakla kalmaz, aynı zamanda BM masasının en eski sorununun çözümü olduğunu bildiğimiz şeyi uygularsak, Orta Doğu'daki herkes için barış ve güvenlik getirecektir, bu iki devletli çözümün uygulanmasıdır.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow