İsrail, Gazze'de yine okul hedef aldı
İsrail, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulu hedef aldı. Düzenlenen hava saldırısında, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 16 Filistinli hayatını kaybetti.
İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarına bir yenisi eklendi. Gazze’nin merkezindeki bir okul binası hava saldırısının hedefi oldu.
İsrail savaş uçaklarının Nuseyrat bölgesinde bombaladığı okul yerinden edilmiş Filsitinliler tarafından sığınma merkezi olarak kullanılıyordu. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere çok sayıda kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.
Bölgeden gelen görüntülerde, Filistinlilerin toz ve molozlarla kaplı bir sokakta sağa sola koştukları ve çığlık attıkları görülüyor. Saldırıda okulun üst katlarının hedef alındığı belirtildi.
Binayı 7.000 kadar kişinin barınak olarak kullandığı ifade edildi. Okulun şu ana kadar 3 kez hedef alındığı hatırlatıldı.
Hamas da saldırıya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Bu yeni bir katliamdır" ifadeleri kullanıldı. Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'den acilen harekete geçmesi ve etkin adımlar atması istendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…
Tehdit mi, temenni mi? Putin: Umarım nükleer silaha gerek kalmaz
Trump talimatı verdiğini duyurdu: Alcatraz hapishanesi yeniden açılacak! "Daha fazla müsamaha göstermeyeceğiz"
Kuzey Kore lideri Kim tank fabrikasını gezdi: 'Modern savaş' vurgusu...
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...