İsrail'in Batı Şeria’daki baskınları sürüyor: 2 Filistinli yaralandı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde düzenlediği son baskınlarda biri gerçek mermiyle, diğeri şarapnelle olmak üzere iki Filistinliyi yaraladı.
Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu, Batı Şeria'nın farklı kent ve kasabalarına baskınlarını sürdürdü.
İsrail askerleri, Tulkerim'in doğusundaki Zennabe kasabasına gerçekleştirdiği baskında bazı gençleri alıkoydu ve bazılarına ateş açtı. Söz konusu baskında, bir genç gerçek mermiyle, bir diğeri de şarapnelle yaralandı.
Beytüllahim'in güneydoğusundaki Tuku kasabası, Batı Şeria'nın güneyindeki El-Fevvar mülteci kampı, El Halil'in doğusundaki Eş-Şuyuh ve Sair kasabalarına da baskınlar düzenlendi. Nablus'un güneyindeki El-Lebn ile Ramallah'ın kuzeyindeki Turmus Aya köylerinde bazı yollar toprak dökülerek kapatıldı.
Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsrailliler ise Turmus Aya yakınlarında Filistinlilerin araçlarına taş attı ve araçlarda bulunanlara biber gazı sıktı.
Dün, Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Kefr Malik köyündeki baskında 13 yaşındaki bir çocuk İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Savaşın bir başka yüzü: Bir füze de kriptoya
Dünyanın gözü kilit noktada! Hürmüz krizi: 10 soru 10 cevap
ABD Temsilciler Meclisi'nden flaş karar! WhatsApp yasaklandı
Düğün değil, adeta istihbarat operasyonu! Bezos ve Sanchez Venedik'te evlenecek, her detayı sır: Milyonlarca dolar, 200 davetli...
İsrail İran'da ilk kez farklı bir noktayı bombaladı! Hem dünya hem İran için sembolik bir anlamı var