hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail yardım bekleyen Gazzelileri vurdu, ABD'den açıklama geldi

    KAYNAKİHA

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Beyaz Saray’ın Gazze şehrinin güneybatısında gıda yardımı bekleyen Filistinlilere yönelik saldırıyı "ciddi bir olay" olarak nitelendirdiği ve saldırının incelendiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ordusu Gazze şehrinin güneybatısında gıda yardımı bekleyen Filistinlilere ateş açtı. İsrail'i 100’den fazla kişiyi öldürmesinin ardından ABD tarafından açıklama yapıldı.

    "CİDDİ BİR OLAY"

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Beyaz Saray’ın Gazze şehrinin güneybatısında gıda yardımı bekleyen Filistinlilere yönelik saldırıyı "ciddi bir olay" olarak nitelendirdiği ve saldırının incelendiği ifade edildi.

    GEÇİCİ ATEŞKES ÇAĞRISI

    Geçici bir ateşkes çağrısında bulunulan açıklamada, "Masum insanların hayatını kaybetmesinin yasını tutuyor ve masum Filistinlilerin sadece ailelerini doyurmaya çalıştığı Gazze'deki vahim insani durumun farkındayız. Bu durum, muhtemel bir geçici ateşkes de dahil olmak üzere Gazze'ye insani yardım akışının genişletilmesi ve sürdürülmesinin önemini vurgulamaktadır. Bu sonuca ulaşmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    104 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

    Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze şehrinin güneybatısında yardım bekleyen kalabalığa İsrail ordusu tarafından açılan ateşte 104 kişinin hayatını kaybettiğini, 760 kişinin de yaralandığını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow