İsrail'den bir geri adım daha

Türkiye ile özür krizini aşan İsrail, Filistin sorunu konusunda daha önce yaptığı bir hamleden geri adım attı. Filistinlilere daha önce durdurulan fon akışı yeniden başladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İsrail, Filistin'e Birleşmiş Milletler'de gözlemci devlet statüsünün verilmesinin ardından nakit akışını kesme kararı almıştı.
ABD Başkanı Barack Obama'nın bölgeye yaptığı ziyaret sonrası İsrail'den bu konuda geri adım geldi.
Filistinlilere aylık düzenli nakit akışı yeniden başladı.
Obama, İsrail ziyareti sırasında, barışın tesisi için güven artırıcı adımlar atılması mesajını vermişti Başbakan Netanyahu'ya.
İsrail'in vergi fonlarını alıkoyması Filistin lideri Mahmud Abbas'ı zor durumda bırakmış, İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da huzursuzluğun artabileceği yönünde beklenti artmıştı.
İsrail'den gelen bu karar sonrası Filistin'e vergi fonlarının her ay düzenli olarak yapılması bekleniyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…