hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’in Refah’a saldırıları… Bakan Fidan: ABD desteği olmasa soykırım olmazdı

    İsrail’in Refah’a saldırılarına yönelik ortak basında toplantısında açıklamalarda bulunan Dişişleri Bakanı Hakan Fidan, "Eğer başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin İsrail’e olan kayıtsız şartsız bu desteği olmasa, İsrail’in bölgede yaptığı soykırımın ne başlaması ne devam etmesi mümkün değildi." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kamboçya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Uluslararası İşbirliği Bakanı Sok Chenda Sophea ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

    İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına dair açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, "Eğer başta ABD olmak üzere bazı Batılı ülkelerin İsrail’e olan kayıtsız şartsız bu desteği olmasa, İsrail’in bölgede yaptığı soykırımın ne başlaması ne devam etmesi mümkün değildi." ifadelerini kullandı.

    Bakan Fidan şu açıklamaları yaptı: 

    -İsrail, mümkün olan en sert, en insanlık dışı faaliyetleri sürekli sürdürmekte.

    -Yürüttüğü olduğu bu soykırımın elbette cezasız kalmayacağı hem insanlık vicdanında hem uluslararası hukuk tarafından da gerekli muameleyi göreceğine yürekten inanıyoruz. 

    -Refah Sınır Kapısı'nda Mısırlı bir askerin İsrailliler tarafından şehit edilmesi yayılma tehlikesinin ne kadar cari bir tehlike olduğunu bir kez daha göstermektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow