İşte Angela Merkel'in lakabı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, çocukluğunda okul arkadaşlarının kendisine "Kasi" lakabını taktıklarını söyledi.
Merkel, haftalık Zeit gazetesinin çocuk ekinde yer alan açıklamasında, bu lakabın "Kasner" olan kızlık soyadı nedeniyle kendisine yakıştırıldığını belirtti.
Almanya'da 27 Eylül'de yapılacak genel seçimler için Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı olan Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de, çocukluğundaki lakabının "Prickel" olduğunu, ancak bu ismin kendisine neden verildiğini ve ne anlama geldiğini kendisinin de bilmediğini ifade etti.
Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Renate Künast, çocukluğundaki takma adının "Renni" olduğunu belirtirken, Sol Parti Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Gregor Gysi, "Tabii ki benim de bir takma adım vardı. Ancak bunu size söyleyemem" dedi.
Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle ise bir lakabı olmadığını, herkes tarafından ön adıyla çağrıldığını söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
NASA Açıkladı: Böylesi Görülmedi! Uzaydaki Büyük Gizem: Her 44 Dakikada Bir Sinyal Gönderiyor...
Ünlülerden İngiltere hükümetine Gazze çağrısı: “Tarih affetmeyecek”
Trump'tan Putin'e 2 hafta süre! "Oyalama beni"...
Trump, Şara ve Suriye denklemi: Seni var da edebiliriz, yok da!
Elon Musk'tan Beyaz Saray'a veda: Anlaşmazlık ayrılık getirdi!