İsviçre'de halk aylık 2500 frankı reddetti

İsviçre'de "yabancılar dahil tüm halka maaş bağlanması" tasarısı, yüzde 78 hayır oyuyla reddedildi.
İsviçre'de siyasi çekişmelere sebep olan, "yabancılar dahil tüm halka maaş bağlanması" tasarısı, Sosyalist ve Yeşiller partisi tarafından teklif edilerek halk oylamasına sunuldu.
İsviçre'de 5 yıl ikamet eden yabancılara koşulsuz maaş bağlayacak olan tasarı, buna gerekçe olarak da yoksulluk ve eşitsizliğe çare olma amacını göstermişti.
HDP'nin basın açıklamasında Öcalan'ın posteri indirildi
Önerilen ücret, yetişkinlere 2500 İsviçre frankı (yaklaşık 7500 TL) ve çocuklar için 625 İsviçre frankı (yaklaşık 1875 TL) olarak belirlenmişti.
Bugün yapılan halk oylamasında "hayır" diyenler 1 milyon 896 bin 963 olurken, "evet, maaş bağlansın" diyenler ise 568 bin 905'te kaldı.
Fransa’da turist otobüsüne silahlı saldırı
Bu sonuçla tasarı yüzde 78 oy oranıyla reddedilmiş oldu.
Öte yandan aynı halk oylamasındaki önemli konulardan biri de göçmenler ve ilticacılar yasasında yapılmak istenen değişikliklerdi.
Öğrenci otobüsü sulama kanalına devrildi: 14 ölü
Bu oylamada da kantonların tamamından evet sonucu çıkarken, 1 milyon 616 bin 286 kişi evet, 804 bin 16 kişi hayır oyu kullandı.
Bu rakamlarla yüzde 66,8 oranında yasanın değişmesi yolunda oy kullanılmış oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?