İtalya'da göçmenlere insanlık dışı muamele

İtalya'nın kaçak göçmen akınına uğrayan güneydeki Lampedusa Adası'nda bulunan göçmen karşılama merkezinde göçmenlerin çırılçıplak hortumla yıkandığına dair görüntülerin ortaya çıkması tepkilere yol açtı.
İtalyan devlet televizyonu RAI'nin ikinci kanalında özel haber olarak yayımlanan adadaki göçmen karşılama merkezi bünyesinde oluşturulan depoda, göçmenlerin uyuz tedavisi için hortumdan verilen suyla yıkanma görüntüleri, ülke içinde ve dışında tepkileri de beraberinde getirdi.
Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, görüntülerdeki muamelenin aşağılayıcı olduğunu ve uygar bir devlete yakışmadığını söyledi.
Başbakan Enrico Letta da görüntülerin kendilerini şoke ettiğini, olayın soruşturulacağını ve sorumlular hakkında cezai yaptırım uygulanacağını ifade etti.
Kendisi de göçmen olan Entegrasyon Bakanı Cecile Kyenge de ortaya çıkan görüntüler için "Demokratik bir devlet için kabul edilemez" ifadesini kullandı.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ortaya çıkan ve geniş yankı uyandıran görüntülerin ardından İtalya'ya daha önce de yaptığı adadaki göçmen merkezinin şartlarının iyileştirilmesi çağrısını yineledi.
Save the Children isimli sivil toplum örgütü de yaptığı açıklamayla, adadaki kabul ve tedavi merkezinin koşullarının maksimum seviyeyi aştığını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu bildirdi.
Lampedusa Adası açıklarında 3 Ekim'de yaşanan faciada 366 göçmenin alabora olan teknede can vermesi sonrası, adadaki göçmen karşılama merkezi başta olmak üzere pek çok konu tartışmaya açılmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu! İlk 3'te iki Avrupa, bir Asya kenti...
Bill Gates, Elon Musk’ı “çocukları öldürmekle” suçladı! Vakıf 2045’te kapılarını kapatıyor: Tüm servetini bağışlayacak!
Hindistan-Pakistan çatışmalarının tırmanmasının ardından Modi’den ilk mesaj! Kritik toplantıda konuştu...
200 Kez Yılanlar Tarafından Isırıldı, Kanı İncelendiğinde ‘Benzersiz’ Sonuç Çıktı! Tim Friede: "Bu Bir Yaşam Tarzı Haline Geldi “
Trump, Hindistan-Pakistan Krizinde Neden Harekete Geçmiyor? Dikkat Çeken Analiz..