Kaddafi'nin milyarlarını iç ettiler

Kaddafinin milyarlarını iç ettiler
expand

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi yönetimine ait Belçika'da dondurulan banka hesaplarından milyarlarca euronun kaybolduğu bildirildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Belçika'da milletvekili Georges Gilginet'in gündeme taşıdığı kaybolan 5 milyar euro için zimmet iddiası Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da soruşturulmaya başlandı.

Önlem alınmazsa yok olacak

Gilginet, Belçika devlet kanalı RTBF'ye verdiği demeçte BM tarafından hazırlanan raporların Belçika'nın Libya fonlarının dondurulmasına ilişkin BM kararlarına uyulmadığını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Gilginet hesaplardaki milyonlarca euronun Libya'daki bilinmeyen isimlere aktarıldığını da sözlerine ekledi. RTPF'de ayrıca adını vermek istemeyen bir kaynağa dayandırılarak, kayıp paraların çok ciddi bir göç krizine sebep olan iç savaşı finanse etmek için kullanıldığı iddiasına da yer verildi. BM raporuna göre, paralar sonrasında bölgenin istikrarsızlaşmasına yol açan silahlı gruplara da gönderildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow