hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanada, 3 yıl içinde 1 milyon 450 bin göçmen kabul edecek

    Kanada, 3 yıl içinde 1 milyon 450 bin göçmen kabul edecek
    expand
    KAYNAKİHA

    Kanada iş gücü kıtlığını hafifletmek ve yaşlanan iş gücünü dengelemek amacıyla önümüzdeki 3 yıl içinde 1 milyon 450 bin göçmene kapılarını açmaya planlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanada, iş gücü kıtlığını hafifletmek ve yaşlanan iş gücünü dengelemek amacıyla harekete geçti. Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser yaptığı açıklamada, Başbakan Justin Trudeau'nun hükümetinin 2023’te 465 bin, 2024'te 485 bin ve 2025'te 500 bin olmak üzere toplam 1 milyon 450 bin göçmenin ülkeye kabul edilmesinin hedeflediğini aktardı. Söz konusu göçmenlik hedefi ile Kanada nüfusunda yüzde 4’lük artış bekleniyor. Kanada'nın daha fazla insana ihtiyacı olduğunu aktaran Fraser, “Göç bizim yaptığımız bir şey değil. Biz kimiz?” ifadelerini kullanarak, "Bu yılın göçmenlik planı, işletmelerin ihtiyaç duydukları işçileri bulmalarına yardımcı olacak, Kanada'yı uzun vadeli başarımıza katkıda bulunacak bir yola sokacak. Şiddet, savaş ve zulümden kaçan savunmasız insanlara yönelik önemli taahhütlerde bulunmamıza izin verecek" dedi.

    Geçtiğimiz yıllarda, Kanada'nın uyguladığı açık kapı göçmenlik politikası, nüfusunun G7 ülkeleri arasında en hızlı şekilde büyümesine yardımcı oldu. Ancak bazı göçmenler, Kanada hükümeti onları bir tür “ucuz iş gücü” olarak kullanmakla suçlarken, birçoğu hala kendi becerilerine ve niteliklerine uygun iş bulma konusunda zorluklarla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

    Geçtiğimiz ağustosta Kanada’da işçi arana 958 bin 500 açık pozisyon vardı

    Kanada, özellikle ticaret ve sağlık gibi sektörlerde iş gücü sıkıntısı ile mücadele ediyor. En son iş verilerine göre, geçtiğimiz ağustos ayında Kanada'da işçi aranan 958 bin 500 açık pozisyon ve 1 milyon işsiz var. İşsizlerin çoğu, bu açık pozisyonları doldurmak için gerekli becerilere sahip değiller veya ülkenin doğru bölgelerinde yaşamıyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow