hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaşıkçı elmasından bile daha değerli... Satışa çıkıyor! İşte rakamı

    KAYNAKAP

    İsviçreli bir firmanın ulaştığı 101 karatlık 7 milyon dolar değerindeki elmas, Cenevre'de satışa çıkmayı bekliyor. 100 yıllık elmas çiçek şeklinde bir broş haline getirilerek lüks pırlanta takı firması tarafından bir müzayedede satışa sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TARİHİ ELMAS 7 MİLYON DOLARA SATILACAK

    100 yıl önce Güney Afrika'nın dağlarından çıkarıldı. 101 karatlık bu elmas, 7 milyon dolara satışa sunulmayı bekliyor. İsviçreli firma tarafından broşa dönüştürülen milyon dolarlık elmas, çiçek formuna getirildi ve alıcısına ulaşmayı bekliyor.

    Kaşıkçı elmasından bile daha değerli... Satışa çıkıyor İşte rakamı

    "Elimde tuttuğum 1952'de broş haline getirilen Allnatt elması. Ona Allnatt diyoruz. Çünkü taşın bilinen ilk sahibi, İngiliz sporcu, eski usta tabloları koleksiyoncusu ve hayırsever binbaşı Ernest Alfred Allnatt'tı."
    Kaşıkçı elmasından bile daha değerli... Satışa çıkıyor İşte rakamı

    Dünyanın en göz alıcı elmaslarından biri olan Alnatt elması, 30 yıldır ABD'nin Washington eyaletinde müzelerde sergileniyordu. Ancak şimdi 30 yılın ardından Cenevre'de alıcısını bulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaşıkçı elmasından bile daha değerli... Satışa çıkıyor İşte rakamı"Bu süslü canlı sarılar taşın kendi rengi, berraklığı en yüksek netlik seviyesinde. Bu taşla ilgili özellikle dikkat çekici olan şey yüksek tacının eski bir tarzda kesilmiş olması."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow